Project Closer Project Opener

    Private Residence, Reigoldswil, Switzerland

    • Location
      Reigoldswil, Switzerland
    • Category
      Residential
    • Floor Area
      800 mq
    • Year
      2013
    • Cost
      -
    • Status
      Development Application Approved

    View more work like this

    Description

    VOLPATOHATZ was commissioned to design four identical residential homes on rural land close to the old centre of Reigoldswill. The four residences sit midway on a slope each with a large terrace off the dining area just above the driveway. Each residence has its own landscaped courtyard plus additional bush land to the rear of the property. Additionally, there is a gravel courtyard to the side of each building. A long driveway reaches the four residences with a shared driveway in front of the garages to accommodate guest parking and used a communal recreational area for all four properties. Each residence, which is partially built into slope, has its own internal garage for two vehicles plus a cellar and laundry on the ground floor. The first floor enjoys an open plan living, kitchen and dining area which can be subdivided, the stairs and guest bathroom however are separate and placed along to the outer edge of each building. The upper level has a large bedroom with en-suite and two other smaller bedrooms that share bathroom. The attic level has racked ceiling can, upon request, be converted into a bedroom and en-suite.

    Team

    • Architects: VOLPATOHATZ SA, Marco Volpato, Nicole Hatz, Cristina Casada, Fabio Corbella